Intentie voor herverkaveling in Polen

Rabo Farm, Poleko en Van Kessel ondertekenden deze week een intentieverklaring om samen te werken aan herverkaveling en drainage van landbouwgrond in de Zulawy-Delta in Noord-Polen.

Intentie+voor+herverkaveling+in+Polen
© Nieuwe Oogst

De betreffende grond in de buurt van Gdansk behoort toe aan het investeringsbedrijf Rabo Farm, dat gelieerd is aan Rabobank. De ondertekening valt samen met het statiebezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima aan Polen.

Het uiteindelijke doel van de herverkaveling en nieuwe drainage is om het agrarische potentieel van de landbouwbedrijven in het gebied beter te benutten. Efficiënt watergebruik is essentieel om de productiviteit, efficiëntie en duurzaamheid van boerderijen te verbeteren.

Proefproject

Rabo Farm, Poleko Budownictwo en Van Kessel Sport en Cultuurtechniek hebben onlangs met succes een proefproject voor herverkaveling van 450 hectare landbouwgrond afgerond. Uiteindelijk moet er tussen 2014 en 2017 ongeveer 500 hectare per jaar worden gedraineerd.

De totale investering bedraagt 30 miljoen Poolse zloty. De aanvullende gedraineerde landbouwgrond beslaat in totaal een gebied van 2.100 hectare, waarbij 800 kilometer draineerbuizen wordt gebruikt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer