Koning+wil+nauwere+banden+met+Polen
© SE.pl

Koning wil nauwere banden met Polen

Nederland wil de banden met de 'aantrekkelijke partner' Polen 'graag nog nauwer' aanhalen. Dat zei koning Willem-Alexander vanochtend in het Nationaal Stadion van Warschau.

Daar woonde de koning op de tweede dag van zijn staatsbezoek aan Polen samen met president Bronislaw Komorowski de opening bij van een seminar over innovatie.

'Deze dag staat in het teken van de economische samenwerking', aldus Willem-Alexander. 'Innovatie is het gebaande pad verlaten en dingen anders aanpakken. Van potentiële zwaktes juist een kracht maken.'

Water en landbouw

'In die zin is innovatie altijd een avontuur', vervolgde de koning. 'In Nederland hebben we geleerd hoe interessant en lonend dat avontuur kan zijn.' Hij noemde daarbij als voorbeeld de strijd tegen het water en de landbouw.

De Poolse president was ingenomen met de investeringen die Nederlandse bedrijven de afgelopen jaren in zijn land hebben gedaan.

Uitbreiding

Komorowski hoopt dat er nog meer investeringen bij komen en dat de samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling verder wordt uitgebreid.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer