Soort werk geeft doorslag arbeidsmigrant

Arbeidsmigranten kiezen voor Nederland vanwege het type werk dat zij in ons land kunnen uitvoeren. Dat blijkt uit onderzoek van Holland Contracting.

Soort+werk+geeft+doorslag+arbeidsmigrant
© Nieuwe Oogst

Dit uitzendbureau in De Lier is gespecialiseerd in het plaatsen van Oost-Europese arbeidskrachten in onder meer de tuinbouwsector.

Van de ondervraagde migranten geeft 55 procent aan dat het soort werk doorslaggevend is om naar Nederland te komen. Vooral het feit dat de werkzaamheden zich concentreren binnen de tuinbouwsector en veelal seizoensgebonden zijn spreekt hen aan.

Goede behandeling

Vanwege carrièremogelijkheden kiest 20 procent voor Nederland en 18 procent vindt de goede behandeling in ons land het meest belangrijk. Over het werken in Nederland geeft maar liefst 99 procent aan tevreden te zijn.

Voor directeur Flavia van As van Holland Contracting is het geen verrassing dat arbeidsmigranten bewust kiezen voor Nederland. 'Ze zijn onmisbaar voor de tuinbouwsector. Voor tuinders is het goed nieuws dat Nederland aantrekkelijk is voor de migranten.'

Loyaal

'Aan de andere kant zijn tuinders ook loyaal naar hun medewerkers. Het is ook daarom niet voor niets dat de Oost-Europese arbeidsmigranten hier graag naartoe komen', verklaart Van As.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer