Kringloop centraal in Drentse landbouw

Gedeputeerde Staten van Drenthe willen met de Wegwijzer voor de Drentse landbouw de duurzame ontwikkeling van de agrarische sector stimuleren.

Een economisch gezonde, duurzame en maatschappelijk ingebedde landbouw waarin de kringloop centraal staat, is voor de provincie Drenthe uiteindelijk de doelstelling.

Vooral de beeldbepalende grondgebonden landbouw in Drenthe speelt daar volgens GS een grote rol in. Zij vormt de spil tussen economie, landschap en de Drentse maatschappij.

Voorwaarde

Concreet wil de provincie meer aandacht voor het sluiten van kringlopen. Grondgebondenheid van de landbouw is dan een belangrijke voorwaarde.

Gedeputeerde Staten willen het sluiten van kringlopen niet alleen stimuleren op bedrijfsniveau, maar zien ook kansen om op lokaal en regionaal niveau stappen te maken.

Efficiëntieslag

In Drenthe is het afgelopen decennium al veel ervaring opgedaan via het programma ‘Duurzaam boer blijven’. Hiermee is een efficiëntieslag in het gebruik van voedingstoffen en grondstoffen op het bedrijf gehaald.

Gedeputeerde Staten willen deze systematiek verder stimuleren in ook de andere sectoren. Bijvoorbeeld met verdere innovatie rond precisielandbouw, waardoor beter met bodem en water wordt omgegaan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer