Geld nodig voor kunstmestloze Achterhoek

Om de door Provinciale Staten gewenste kunstmestloze Achterhoek te realiseren, is geld nodig. LTO Noord Gelderland, waterschap Rijn en IJssel en ForFarmers Hendrix vragen provincie Gelderland daarom een bijdrage om dit te realiseren.

Geld+nodig+voor+kunstmestloze+Achterhoek
© thea Bosma

LTO, waterschap en ForFarmers Hendrix zijn het project 'Vruchtbare Kringloop Achterhoek' gestart. Dat richt zich op een schonere en duurzamere landbouw waarmee ook milieu en klimaat zijn gediend.

'Deelnemende boeren gaan zelf met de Kringloopwijzer aan de slag en doen dus zelf ervaring op. Ze leren van elkaar en zo draagt dit project bij aan een duurzame landbouw', stelt Jan Jacob van Dijk, gedeputeerde voor landelijk gebied.

Dat is volgens Van Dijk niet alleen van belang voor een vitale landbouw. 'Maar ook voor andere functies zoals natuur, recreatie en wonen in de Achterhoek.'

Kringloopwijzer

De deelnemende 250 boeren aan het project krijgen een beeld hoe hun bedrijf ten opzichte van anderen presteert op het vlak van mineralenefficiëntie. Dat inzicht ontstaat door het toepassen van de Kringloopwijzer.

Op basis van dit inzicht stellen de deelnemers een verbeterplan op en gaan maatregelen toepassen uit dat plan. Onder de deelnemers zijn er drie groepen boeren die specifieke kennis op één thema opdoen en uittesten.

Organische mest

Een van deze drie deelprojecten gaat verkennen of het mogelijk is de organische mest zodanig aan te wenden dat het gebruik van kunstmest niet langer nodig is.

De officiële startbijeenkomst vindt 13 maart plaats. Provinciale Staten besluiten naar verwachting 26 maart over een financiële bijdrage aan het project 'Vruchtbare Kringloop Achterhoek'.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer