FloraHolland: kleinere bijdrage leden

Niet de helft, maar een kwart van de liquiditeitsbijdrage van de ledenkwekers wordt gebruikt om de reorganisatie onder de naam Kompas bij bloemenveiling FloraHolland te financieren.

FloraHolland%3A+kleinere+bijdrage+leden
© FloraHolland

Dat is de kern van het voorstel dat de directie van FloraHolland de algemene ledenvergadering (ALV) op 10 juli voorlegt.

Het nieuwe plan houdt in dat leden minder hoeven af te dragen voor de reorganisatie bij de bloemenveiling.

Afgewezen

In het oude voorstel dat op 5 juni door de leden werd verworpen tijdens de toen gehouden ALV, zou FloraHolland 21,9 miljoen van de liquiditeitsbijdrage van 2013 hebben gebruikt. In het nieuwe is dat nog ongeveer 11 miljoen euro.

Voor de verdere financiering van Kompas put de bloemenveiling uit de eigen reserves.

Regiobijeenkomsten

In regiobijeenkomsten in binnen- en buitenland gaat de directie met de leden in gesprek over dit nieuwe voorstel, zegt een woordvoerder van FloraHolland.

Volgens de directie van de bloemenveiling is een beroep doen op de liquiditeitsbijdrage een belangrijk en onmisbaar onderdeel van de financiële huishouding van de coöperatie FloraHolland, en daarmee ook een belangrijk onderdeel van de kracht van het collectief.

Statuten

FloraHolland houdt elk jaar 1 procent in op de omzet van alle bloemen en planten die de leden via de veiling verhandelen. In 2013 is dat een totaalbedrag van 43,8 miljoen euro. Deze liquiditeitsbijdrage kan volgens de statuten worden gebruikt voor de financiering van de reorganisatie bij het bedrijf.

De leden beslissen op 10 juli over het nieuwe voorstel van de directie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer