Marktteam+China+krijgt+Toffe+Peer+van+NFO
© Nieuwe Oogst Yvonne Hurkens

Marktteam China krijgt Toffe Peer van NFO

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) reikte gisteren de Toffe Peer uit aan het team markttoegang derde landen van het ministerie van Economische Zaken.

Het team krijgt deze waarderingsprijs voor zijn grote inzet om markttoegang te krijgen voor Nederlandse peren op de Chinese markt.

Henk Stigter van NVWA nam de prijs gisteren tijdens de algemene ledenvergadering van NFO in Tiel namens het team in ontvangst uit handen van oud-minister van financiën Jan Kees de Jager.

Toename perenproductie

Uitbreiding van afzetmarkten is voor de Nederlandse fruitteeltsector erg belangrijk. Vanwege de relatief goede rendementen in de perenteelt in de afgelopen vijftien jaar is de productie sterk toegenomen.

In de toekomst zal de productie van Nederlandse peren nog verder stijgen. Op dit moment is de Russische markt de belangrijkste exportmarkt voor de Nederlandse peer, maar deze markt is grillig en niet stabiel.

Nieuwe markten

Daarom is het van belang dat nieuwe markten beschikbaar komen. De Toffe Peer is een prijs van de NFO-productgroepen Appel en Peer. De prijs is in het leven geroepen voor personen of instanties die zich inzetten om de teelt of afzet van deze fruitsoorten te bevorderen.

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer