Dijksma: 'Tegen berg op onderhandelen'

Voor 650 LTO Noord-leden verdedigde staatsecretaris Sharon Dijksma (EZ) vanmorgen waarom de huidige derogatie het maximaal haalbare was voor Nederland. 'Het was tegen de berg op onderhandelen.'

Dat stelde de bewindsvrouw in een afgeladen tent het terrein van de Land- en Tuinbouwbeurs in Halle. Ze erkende tegenover de boeren dat het voor buitenstaanders soms een 'schimmig' proces kan lijken, de onderhandelingen in Brussel.

'Andere lidstaten moeten het ons wel gunnen. Stel dat Duitsland of Ierland denken ‘wat krijgt Nederland nu weer?’ Dan gaat het niet door. Ik geloof oprecht dat we er alles uit gehaald hebben’, stelde de staatssecretaris.

Voor de nieuwe derogatieperiode beloofde Dijksma met de landbouwcommissie af te spreken dat dit overeenkomt met de groeiseizoenen.

Laarzenactie

De ‘laarzenactie’ van LTO Noord zorgde voor de komst van Dijksma. Op de ansichtkaart werd aan de staatssecretaris gevraagd om vaker in de laarzen van de boeren, en dus dichterbij de praktijk, te komen staan. Aan het einde van haar bezoek kreeg zij ook zwartrode laarzen aangeboden.

Tot hilariteit van de zaal en haarzelf waren de laarzen enkele maten te groot. ‘Misschien dat een paar extra dikke sokken kunnen helpen’, was de praktische oplossing van voorzitter Erik Back van LTO Noord Overijssel. Samen met LTO Noord Gelderland tekenden zijn voor de organisatie van de ledenbijeenkomst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer