CO2 maakt gewassen minder voedzaam
Gewassen als rijst, tarwe, maïs en sojabonen worden minder voedzaam door een hogere CO2-uitstoot. Dat schrijven wetenschappers in tijdschrift Nature.
De onderzoekers verbouwden 41 soorten gewassen op een open veld, meldt de NOS. Als die aan meer CO2 worden blootgesteld, bevatten ze rond 2050 10 procent minder ijzer, zink en proteïnen.
Tekorten aan zink en ijzer kunnen gevolgen hebben voor de gezondheid. Zo leidt de inname van minder zink mogelijk tot een slechter immuunsysteem en een tekort aan ijzer tot bloedarmoede.
Zetmeel
'Bij een hoger CO2-gehalte groeien planten sneller, maar dat gebeurt vooral in de vorm van toegenomen zetmeel en suikers', zegt David Wolfe, hoogleraar bodemecologie aan de Cornell University in de staat New York.
'Er zitten meer koolhydraten in en minder proteïnen en voedingsstoffen', weet Wolfe. Daardoor gaan mensen wellicht meer eten, wat kan leiden tot overgewicht.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-

John Deere 6M 155 trekker (REU) #693692
Gebruikt, P.O.A.
-

Iseki TM 3185 compacttractor
Gebruikt, P.O.A.
-

Kuhn GF 6000
1989, P.O.A.
-

John Deere 6630 (HEN) #707970
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Beleidsmedewerker Boomkwekerij
Royal Anthos - Hillegom
Teamleider teelt
IBN - Schaijk
Technisch Specialist
Pater Bloembollen - Spierdijk
Internationaal Accountmanager
Schaap Holland BV - Biddinghuizen
Stagiair(e) Redacteur Akker- en Tuinbouw
Nieuwe Oogst - NL
Weer
-
Woensdag13° / 8°90 %
-
Donderdag13° / 8°10 %
-
Vrijdag15° / 8°70 %













