Koprot zaak van boer en onderzoek

Op korte termijn heeft de uienteler de meeste invloed op de beheersing van koprot in uien. De boer heeft hier wel meer kennis over nodig en doet een beroep op het onderzoek met meer oplossingen te komen. Dat was een conclusie van het symposium van vandaag over koprot.

Koprot+zaak+van+boer+en+onderzoek
© TTW

Organisator Bejo/De Groot & Slot wist veel telers, handel, toeleveranciers en andere spelers in de uienketen naar Emmeloord te halen. Morgen is de tweede bijeenkomst over hetzelfde onderwerp in Bergen op Zoom voor de zuidwestelijke bezoekers.

Omstandigheden tijdens teelt en oogst, beschadiging, goede bewaring, een weerbaar gewas en goede inzet van mest en middelen zijn van invloed op de ontwikkeling van koprot. Het over de hele breedte afwegen van de beste aanpak is lastig voor de teler en garanties voor succes zijn er niet.

Ondanks alles koprot

Een aanwezige teler verzucht bij de bijeenkomst dat hij alle factoren goed voor elkaar dacht te hebben om koprot te onderdrukken. 'En tóch zat het er dit jaar in!' Andere telers herkennen zich in dat verhaal en zien graag gemeenschappelijke fondsen om onderzoek aan dit collectieve probleem voort te zetten. Het opheffen van de productschappen maakt collectieve aanpak lastig.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer