Herkemij breekt lans voor prijsafspraken

Op de jaarvergadering van de Pigture Group brak CEO Michiel Herkemij van Vion een lans voor prijsafspraken over een langere termijn.

Herkemij+breekt+lans+voor+prijsafspraken
© Vion

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers begin mei maakte Vion al bekend meer te willen doen in concepten. Gisteravond kwam Herkemij daar nogmaals op terug.

'Er is geen bedrijf dat je kunt runnen op een wekelijkse prijs. De enige manier voor een betere bedrijfsvoering is dat je naar lange termijn afspraken gaat. Een deel van je bedrijf moet je voortdurend opschalen in duurzaamheid', aldus Herkemij.

Tweederde in concepten

De CEO van Vion hoopt tweederde van zijn leveranciers mee te krijgen in het traject van concepten. Good Farming Star met 190 deelnemers is daarvan één. Herkemij signaleert hiervoor van boerenzijde een toenemende belangstelling.

Thema van de jaarvergadering van Topigs was 'Wensen van de consument en de gevolgen voor de varkenshouder'. Herkemij verwacht begin juni met concretere plannen naar buiten te treden.

Vlees met toegevoegde waarde

ABN gaf onlang in een visie aan kansen te zien in vleesconcepten met toegevoegde waarde. In het bijzonder voor bedrijven die bijvoorbeeld om hun omvang geen kostprijsstrategie kunnen volgen.

'Het probleem is dat bedrijven vaak te zwaar zijn gefinancierd. Neemt de verdiencapaciteit toe dan zijn er ook meer financieringsmogelijkheden, was de reactie van Pierre Berntsen, directeur Agrarische Bedrijven bij ABN AMRO.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
 • Woensdag
  12° / 8°
  50 %
 • Donderdag
  14° / 7°
  50 %
Meer weer