Genoom zeventig Topigs-varkens in beeld

Onderzoekers van de Animal Breeding and Genomics Group van Wageningen Universiteit en Topigs hebben het volledige genoom van zeventig Topigs-varkens in kaart gebracht.

Genoom+zeventig+Topigs%2Dvarkens+in+beeld
© Topigs

Hierdoor zijn meer dan tien miljoen nieuwe SNP’s (gebieden van erfelijke informatie die een eigenschap bepalen) geïdentificeerd. De informatie maakt het mogelijk sneller en beter te fokken op gewenste eigenschappen.

Doordat beter in beeld is waar erfelijke informatie op de genen zit, verbetert niet alleen de nauwkeurigheid van de fokkerij, maar is het ook mogelijk te fokken op nieuwe eigenschappen, bijvoorbeeld om de duurzaamheid te vergroten.

Effectiever

Bij het in kaart brengen van het volledige genoom van de Topigs-varkens is ook inzicht ontstaan over de selectiedruk tijdens de domesticatie en fokkerij van varkens in het verleden. Deze informatie maakt het mogelijk om genomic selection effectiever in te zetten en dus sneller vooruitgang te boeken.

De innovaties op gebied van genomic selection zorgen volgens Topigs nu al voor versnelling van de genetische vooruitgang bij de varkens.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer