Coöperatie Local 2 local voor streekproduct

Met de oprichting van coöperatie Local 2 local start een grote groep aanbieders van streekproducten uit de Kromme Rijnstreek een samenwerkingsverband om een groter publiek te bereiken.

Co%C3%B6peratie+Local+2+local+voor+streekproduct
© Gemeente Houten

De coöperatie werd vanmiddag opgericht tijdens de feestelijke opening van het Streektransferium Linieland langs de A27 bij Houten. Het Streektransferium wordt de toegang voor recreanten tot het landschap op het Eiland van Schalkwijk.

Hotel- en restaurantketen Haje gaat in het Transferium een restaurant exploiteren waar ook streekproducten te koop zijn.

Bij Local 2 local zijn 25 tot 30 boeren, tuinders, bakkers, slagers en andere producenten aangesloten. Die zijn goed voor een breed van onder meer groenten, fruit, sap, zuivel, vlees en brood.

Distributeur

'Het is lastig zaken doen met 25 verschillende aanbieders, vandaar deze samenwerking', vertelt zachtfruitteler Anton van Garderen, een van de initiatiefnemers van het concept.

'Er is gekozen voor een distributeur die alle leveringen tussen de producenten en Haje, maar ook andere verkooppunten coördineert en verzorgt. Voortaan hebben afnemers te maken met één rekening en een aflevermoment.'

Van Garderen stelt dat het een concept is dat nu start in de Kromme Rijnstreek, maar dat ook in andere regio's is uit te rollen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer