Burgers+eten+bij+boerin+in+Swifterbant
© Studio Kastermans

Burgers eten bij boerin in Swifterbant

Boeren en burgers die met elkaar in gesprek gaan over de landbouw. Met dat doel organiseren Greta Harpe en de Jonge Agrarische Vrouwen (JAV) Flevoland op 25 mei een viergangendiner van streekproducten.

Twaalf mensen kunnen volgende week zaterdag aanschuiven voor het diner op het akkerbouwbedrijf van André en Greta Harpe in Swifterbant.

‘Greta kookt en het bestuur van de JAV verzorgt de bediening’, zegt Esther Claassen (21), bestuurslid van JAV Flevoland. Sinds begin dit jaar runt Greta Harpe (38) op het akkerbouwbedrijf een eigen huiskamerrestaurant.

Dialoog

‘Het NAJK is een project gestart om door middel van met elkaar eten de dialoog te stimuleren tussen boeren en burgers’, vertelt Claassen, student aan de CAH en opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in Dronten. ‘Het is erg leuk dat we in Flevoland nu de eerste activiteit van dit project organiseren.’

Op 25 mei krijgen de bezoekers na het voorgerecht een rondleiding van André Harpe over het bedrijf. Na het hoofdgerecht vertelt voormalig selectieambtenaar Stan Steyaert over hoe boeren in het verleden werden geselecteerd voor het ‘nieuwe land’.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Noord.

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer