ECPA+legt+wensen+neer+in+Brussel
© jasper schel

ECPA legt wensen neer in Brussel

De Europese gewasbeschermingsindustrie heeft haar wensen voor een goed beleid geformuleerd voor de nieuw te kiezen EU-politici en -bestuurders. Ze zijn neergelegd in een nieuwe beleidsvisie.

De fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen zijn verenigd in de European Crop Protection Association (ECPA). Deze ECPA stelde vijf aanbevelingen op om innovatie, concurrentiepositie en duurzame productie te bevorderen.

Ze zijn vooral bedoeld voor de leden van het nieuw te kiezen Europees Parlement en voor de nieuw te vormen Europese Commissie. Die moeten volgens ECPA antwoorden vinden op de vraag hoe een groeiende bevolking gevoed kan worden ondanks schaarser wordende natuurlijke hulpbronnen.

Wetenschap

ECPA adviseert om voor het gewasbeschermingsbeleid uit te gaan van wetenschappelijke bevindingen en aan de hand daarvan nut en risico’s af te wegen. Dat moet leiden tot een betere afstemming tussen risicoanalyse en risicomanagement.

Belangrijk is ook dat er samenhang komt tussen het EU-beleid en internationale verdragen. Dat zal eerlijke handel stimuleren en de concurrentiepositie van de Europese landbouw en de industrie ten goede komen.

Innovatie bevorderen

‘Onze industrie wil bijdragen aan een sterker Europa door het ondersteunen van een duurzame, efficiënte, concurrerende en productieve landbouw’, zegt ECPA-directeur Jean-Charles Bocquet. ’Maar daarvoor hebben we een Europees kader nodig dat innovatie bevordert in plaats van ontmoedigt.'

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer