Bodemcommissie+niet+buiten+boekje
© Twan Wiermans

Bodemcommissie niet buiten boekje

De Technische Commissie Bodembescherming (TCB) mag adviezen geven over ammoniakemmissie. Dat stelt staatssecretaris Sharon Dijksma.

De SGP stelde eerder dat de bodemcommissie onrechtmatig advies zou geven over ammoniakemissie. 'De commissie gaat over bodemgezondheid. Het adviseren over ammoniakemissie behoort niet tot haar taken en de commissie gaat daarmee buiten haar boekje,' zei SGP-landbouwwoordvoerder Elbert Dijkgraaf.

Maar de commissie mag wel over ammoniakemissie adviseren', zegt Dijksma. ' Het advies van de TCB hoeft zich niet te beperken tot het belang van de bescherming van de bodem. Maar uiteindelijk bepaal ik of het advies ook mee wordt genomen bij het bepalen van de regels.'

Bovengronds bemesten

Het ministerie van Economische Zaken heeft de Technische Commissie Bodembescherming (TCB) verschillende keren om advies gevraagd over ontheffingen in het kader van het Besluit gebruik meststoffen. Het gaat bijvoorbeeld om ontheffingen voor het bovengronds uitrijden van mest.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer