Kip+van+morgen+vandaag+bij+AH
© AH

Kip van morgen vandaag bij AH

Albert Heijn heeft vandaag de eerste stap gemaakt naar de Kip van Morgen. Onder de naam Hollandse Kip worden kipfilet, kipfiletblokjes en diverse botproducten verkocht van een traag groeiend vleeskuiken.

Februari vorig jaar ondertekenden de pluimveesector en de supermarkten een akkoord over de dierenwelzijnseisen voor vleeskuikens, zo laat de supermarkt weten. Albert Heijn ging vervolgens hard aan de slag om de verschillende kipproducten verder te ontwikkelen.

De betreffende kip is niet alleen van een traaggroeiend ras, de kuikens beschikken eveneens over meer leefruimte dan reguliere vleeskuikens. Ook leeft de kip langer.

Eind 2015 alles om

De supermarktketen verwacht dat uiterlijk eind 2015 alle kipproducten bij Albert Heijn afkomstig zijn van de in Nederland geboren en gehouden vleeskuikens, die zijn gehouden volgens het Kip van Morgen-principe.


Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer