Milieukeur: traag groeiend kuiken

Stichting Milieukeur kiest waarschijnlijk de inzet van het traag groeiend vleeskuiken als certificatie-eis. Daarmee wil de stichting aansluiten op de Kip van Morgen.

Milieukeur%3A+traag+groeiend+kuiken
© Nieuwe Oogst

Begin maart was er een hoorzitting voor de nieuwe eisen voor vleeskuikens en leghennen. Omdat de bedrijven die voldoen aan het Milieukeur ook direct kunnen aanhaken voor de Kip van Morgen worden die laatste eisen ook die voor Milieukeur.

Doordat naast een traag groeiend ras ook een lagere bezetting een voorwaarde is, komt Milieukeur tot ruimere excretienormen.

Welzijnseisen

Vanuit onder meer LTO waren er tijdens deze hoorzitting veel vragen over de impact van welzijnseisen op de milieuprestatie, meldt Stichting Milieukeur.

Het reguliere vleesras wordt uitgesloten voor Milieukeur, terwijl deze rassen een betere milieuprestatie kunnen leveren.

Leghennen

Voor Milieukeur Ei worden nieuwe eisen opgenomen voor het gebruik van groene stroom en het opleidingsniveau van de leghennenhouder. Verder zijn, op basis van Kwin, de normen voor energieverbruik en mineralenexcretie verruimd.

Een college van deskundigen stelt, mede naar aanleiding van de hoorzitting, het definitieve certificatieschema vast. Dat wordt waarschijnlijk op 1 juli gepubliceerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer