Principeakkoord gelegenheidswerkers

Sociale partners hebben onlangs een principeakkoord bereikt over een alternatief voor de premievrijstelling van gelegenheidswerkers. Na goedkeuring van het ministerie van SZW gaat de regeling direct van start.

Principeakkoord+gelegenheidswerkers
©

Het akkoord ‘Piekarbeid’ zal definitief zijn na goedkeuring van de achterban en na een uitgebreide juridische toets door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Daarna worden het pensioenreglement en de verplichtstelling van het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) hierop aangepast.

BPL

Begin dit jaar ontstond rumoer over gelegenheidsarbeid toen het BPL bekendmaakte dat de uitsluiting van pensioenopbouw in strijd was met de wet.

De al tientallen jaren bestaande regeling kwam daarmee op de helling. Werkgevers kregen van het BPL te horen dat ze binnen afzienbare tijd voor gelegenheidsarbeid pensioenpremie moesten betalen.

Alternatieve regeling

Een werkgroep van vakbonden en werkgeversorganisaties, waaronder LTO Nederland en NFO, zijn het eens geworden over een alternatieve regeling.

Deze houdt wel een beperking in: een piekarbeider mag maar één keer per kalenderjaar gedurende acht weken bij een werkgever in dienst zijn.

Pensioenopbouw en premiebetaling

Voor dergelijk seizoenwerk is er dan geen pensioenopbouw en premiebetaling aan de orde.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer