Aanhoudingen illegaal verzamelen kalveren

In het noorden van het land zijn twee verdachten aangehouden voor het illegaal verzamelen van kalveren. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Aanhoudingen+illegaal+verzamelen+kalveren
© Ministerie

De verdachten werken bij een bedrijf dat ervan wordt verdacht (fok)kalveren illegaal te verzamelen en door te verhandelen. Dat is verboden vanwege risico’s voor de insleep of verspreiding van besmettelijke dierziekten, stelt de NVWA.

Er vond afgelopen januari al een doorzoeking plaats en de administratie werd in beslag genomen. Uit onderzoek blijkt dat de aangevoerde (fok)kalveren vermoedelijk niet aangemeld worden in het Identificatie & Registratiesysteem.

Verzamelcentrum

De vermoedelijke werkwijze van het verzamelcentrum kan een gevaar vormen voor de ziektevrije status van het ontvangende veehouderijbedrijf. Daarnaast loopt de export van hoogwaardige runderen gevaar, benadrukt de NVWA.

De dienst kwam de zaak vorig jaar op het spoor tijdens een controle van een vrachtwagen met kalveren bestemd voor de verzamelplaats. Deze dieren - overgeladen vanuit diverse veewagens - bleken voor een groot deel illegaal (voor)verzameld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer