Hester Maij biorapporteur voor regio

De Overijsselse gedeputeerde Hester Maij is deze week in het Comité van de Regio's benoemd tot rapporteur voor twee voorstellen van de Europese Commissie op het gebied van biologische landbouw.

Hester+Maij+biorapporteur+voor+regio
© Ruud Ploeg

Het Comité van de Regio’s is een formeel adviesorgaan voor de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Raad, waarin Europese decentrale overheden zijn vertegenwoordigd.

In haar rol als rapporteur neemt Maij het voortouw bij het opstellen van een advies voor het Comité van de Regio’s en kan zo het Europees beleid voor de biologische landbouw mede vormgeven.

Actieplan

Maij wordt rapporteur voor het Europees actieplan biologische landbouw en de verordening over de biologische productie en etikettering van biologische producten.

Het Europees actieplan biologische landbouw bevat acties die zich richten op de ontwikkeling van de markt voor biologische producten en het overheidsbeleid voor de biologische landbouw.

Regels vereenvoudigen

De verordening beoogt regels te vereenvoudigen, harmoniseren en waar nodig te verscherpen. Doel is het consumentenvertrouwen te versterken en de overstap naar het biologische boeren te vereenvoudigen. Innovatie speelt een belangrijke rol.

Met het uitvoeringsprogramma Agro&food Overijssel 2013-2015 investeert de provincie 7 miljoen euro in verduurzaming en innovatie van de landbouw. Voorbeelden van Overijsselse ondernemers die inzetten op verduurzaming en innovatie zijn Blue4green en Colzaco.

Belangrijke momenten

Op 5 juni wordt een werkdocument gepresenteerd in de commissie voor Landbouw en Natuur van het Comité van de Regio’s.

In oktober wordt het conceptadvies vastgesteld in deze commissie en in december in de plenaire vergadering van het Comité van de Regio’s.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer