Toelating imidacloprid beperkt

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft besloten de toelating van imidaclopridhoudende middelen Admire, Gaucho en Kohinor 700 te beperken.

Toelating+imidacloprid+beperkt
© Nieuwe Oogst

Voor toepassing van de genoemde middelen in bedekte teelten zijn strenge voorwaarden gesteld aan het lozen van filterspoelwater, drainwater bij substraatteelten en drainagewater. Voor lozing is uitgebreide zuivering noodzakelijk.

In onbedekte teelten zijn de toepassingen voor Admire en Kohinor teruggebracht tot behandelingen in appel en peer en in bolgewassen. Voor appel en peer gelden aanvullende driftbeperkende maatregelen.

Gaucho vervalt

De gewastoelating van Gaucho is per 31 januari 2014 verlopen. Bij de beoordeling voor een nieuwe registratie bleek volgens de Europese richtlijnen dat het risico voor vogels van dit product groter is dan acceptabel.

Daarom is Gaucho niet opnieuw toegelaten en geldt een opgebruiktermijn tot 1 juli 2014.

Waterorganismen

Aanleiding voor de aangescherpte toelatingsregels is nieuwe kennis over de effecten van imidacloprid op waterorganismen. Het blijkt dat vooral eendagsvliegen gevoeliger zijn voor deze werkzame stof dan eerder aangenomen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer