'Biologische groenten en fruit niet gezonder'
Wie biologische groenten en fruit eet, heeft niet minder kans op kanker. Dat blijkt uit onderzoek van de Oxford Universiteit in Engeland.
Gezondheid is vaak een reden om te kiezen voor biologisch voedsel. Consumenten komen dan niet in aanraking met residuen van pesticiden, wat de kans op het krijgen van kanker zou verminderen.
Hoger risico
Te weinig groente en fruit eten is al wel verband gebracht met een hoger risico op kanker. Onderzoekers van de Oxford Universiteit hebben niet kunnen aantonen dat het uitmaakt of de producten biologisch zijn of niet.
Voor het onderzoek zijn negen jaar lang ruim 623.000 vrouwen van vijftig jaar en ouder gevolgd. Bij de vrouwen is gekeken naar zestien van de meest voorkomende vormen van kanker en naar hun eetgewoonte.
Geen bewijs
'In deze grote studie van vrouwen van middelbare leeftijd in het Verenigd Koninkrijk vonden we geen bewijs dat het risico op kanker wordt verlaagd door het eten van biologisch voedsel’, zegt professor Tim Key van de Oxfort Universiteit.
De onderzoekers hebben een mogelijke verklaring. De gewasbeschermingsmiddelen moeten voldoen aan strenge EU-normen. De eventuele residuen zouden niet schadelijk zijn voor de gezondheid.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Lely Splendimo 320FC Frontmaaier
2015, P.O.A.
-
John Deere 6R 155 trekker (LIE) #64181
Gebruikt, P.O.A.
-
Lemken Juwel 8 4i ploeg (ZAN) #517314
Gebruikt, P.O.A.
-
Fendt 716 S4 Power Plus
2018, P.O.A.
Vacatures
Medewerker Akkerbouw
Landbouwbedrijf Oosthof - Rilland
Redacteur Business & Markten
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Gezocht: enthousiaste expert in landbouw en verkeer voor het schrijven van nieuwe examenvragen
CBR - NL
Docent Mobiele werktuigen (0,8 - 1,0 fte)
Firda - Heerenveen
Docent – adviseur bodemgebruik/voederteelt
HAS green academy - 's-Hertogenbosch
Weer
-
Vrijdag26° / 13°5 %
-
Zaterdag26° / 15°95 %
-
Zondag18° / 15°40 %