In biolandbouw 30 procent meer biodiversiteit

De biolandbouw verhoogt de biodiversiteit met gemiddeld 30 procent, blijkt uit een groot onderzoek van de universiteit van Oxford.

In+biolandbouw+30+procent+meer+biodiversiteit
© ZLTO

Engelse onderzoekers analyseerden bijna honderd studies uit de afgelopen dertig jaar. Zij vergeleken daarbij de biodiversiteit tussen biologische en traditionele landbouwmethoden in vooral West-Europa en Noord-Amerika.

De website van Natuurbericht meldt dat Engelse onderzoekers concluderen dat vooral planten en bestuivers gebaat zijn bij biolandbouw. De onderzoekers omschrijven biodiversiteit als het aantal of de hoeveelheid van soorten en organismen die voorkomen.

Meer effect in granen

Het effect op de biodiversiteit is afhankelijk van het bestudeerde organisme, het gewastype en de intensiteit van het grondgebruik. Opvallend is dat biologische teeltmethoden in granen de biodiversiteit meer stimuleren dan bijvoorbeeld in groenten of fruit.

Het effect van biolandbouw op de biodiversiteit bleef in de loop van de afgelopen dertig jaar constant. Zeker in de intensieve landbouw lijken biologische bedrijven volgens Natuurbericht een goed tegenwicht te bieden aan de grote gangbare ondernemingen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer