Nieuw+boegbeeld+biologische+landbouw
© Bio Plus

Nieuw boegbeeld biologische landbouw

Het algemeen bestuur van LTO Noord heeft per 1 mei 2014 Jaco Burgers (45) benoemd als boegbeeld biologische landbouw. Burgers volgt Evert Rienks op.

Jaco Burgers wordt binnen LTO Noord ook voorzitter van de nieuw te vormen sectie West Biologische Landbouw (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland). Daarnaast wordt hij lid van de vakgroep Biologische Landbouw LTO Nederland en lid van de Bioraad van het Biohuis.

Burgers is directeur van ERF BV (Exploitatie Reservegronden Flevoland), een biologisch akkerbouwbedrijf van bijna 2.000 hectare. Daarnaast participeert hij in een landbouwonderneming in Oekraïne.

Jaco Burgers is opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in de Brabantse Biesbosch en heeft gestudeerd aan de Agrarische Hogeschool Delft. Hij is woonachtig in Numansdorp (ZH).

Proactieve houding

Burgers maakt zich in zijn rol als boegbeeld sterk voor een proactieve houding van de vakgroep en voor realistische regelgeving. 'We moeten vooruit lopen op de Europese regelgeving om ons te onderscheiden van andere landen.'

Ook wil de nieuwe bestuurder de verbinding met de reguliere landbouw verbeteren. 'We hebben veelal dezelfde problemen en kunnen van elkaar leren. Het is goed om zoveel mogelijk samen op te trekken', vindt Burgers.

Sectie Oost

Jeroen Neimeijer (32) treedt op 1 mei 2014 aan als voorzitter van de nieuw te vormen sectie Oost Biologische Landbouw van LTO Noord (Overijssel en Gelderland). Vanuit deze functie zal Neimeijer ook zitting hebben in de vakgroep Biologische Landbouw.

Jeroen Neimeijer runt samen met zijn vrouw een biologisch varkensbedrijf in Heino (O).

Vacature

Er wordt door LTO Noord momenteel nog gewerkt aan invulling van de vacature voor de voorzitter van de nieuw te vormen sectie Noord Biologische Landbouw (Groningen, Friesland en Drenthe). LTO Noord hoopt deze vacature voor de zomer te hebben ingevuld.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  60 %
 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer