Minder omzet Unilever eerste kwartaal

Unilever heeft de omzet in de eerste drie maanden van dit jaar flink zien dalen. Dat kwam onder meer door de hoge stand van de euro.

Minder+omzet+Unilever+eerste+kwartaal
© *

Door de dure euro brachten de verkopen in veel andere landen na omrekening minder op. Dat bleek eerder vandaag bij de presentatie van de omzetcijfers over het eerste kwartaal.

Als de wisselkoerseffecten worden weggelaten, is er wel sprake van meer omzet. Deze groei is evenwel lager dan in dezelfde periode vorig jaar en in de laatste maanden van 2013.

Opkomende markten

De omzet van de producent van onder meer Ola-ijs, Knorr en Dove, komt uiteindelijk 6,3 procent lager uit op 11,4 miljard euro. Exclusief het effect van wisselkoersen en andere onregelmatige kosten kwam de omzetgroei uit op 3,6 procent, waarbij de opkomende markten een groei van 6,6 procent laten zien.

Bij de omzet in levensmiddelen is sprake van een krimp van 1,7 procent. Dat is volgens Unilever onder meer het gevolg van het wegvallen van de paasomzet ten opzichte van vorig jaar.

IJsverkopen

Unilever profiteert wel van het warme voorjaar in Europa met sterke ijsverkopen. Ook in Brazilië en Australië is sprake van meer omzet in ijs.

ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer