Unilever+gaat+kleine+boeren+helpen
© *

Unilever gaat kleine boeren helpen

Unilever gaat samen met het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling (IFAD) kleinere boeren wereldwijd ondersteunen.

Doel van de samenwerking is onder meer de productiviteit van kleine landbouwers te verhogen en de productie tegelijkertijd duurzamer en minder risicovol te maken. Dat maakte de producent van levensmiddelen en verzorgingsproducten deze week bekend.

Unilever heeft een overeenkomst voor de duur van vijf jaar gesloten met IFAD. Het bedrijf en de organisatie zijn al begonnen met het opzetten van projecten, onder meer in India. IFAD heeft veel ervaring met kleinere landbouwbedrijven, terwijl Unilever hen kan helpen met het bereiken van grotere markten en het verduurzamen van de productie.

Armoede

IFAD en Unilever stellen dat in 2050 wereldwijd negen miljard mensen gevoed zullen moeten worden. Om de honger en armoede te laten dalen, zal de landbouwproductie in de komende 35 jaar met 70 procent moeten stijgen.

Dat betekent dat er tussen nu en 2050 net zoveel voedsel geproduceerd moet worden als in de afgelopen tienduizend jaar.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 11°
  10 %
 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer