Unilever-topman: vaste contracten boeren

Unilever wil lange termijnrelaties aangaan met boeren. Een meerprijs voor duurzaam producten is daarbij mogelijk, zegt Miguel Veiga-Pestana, vicepresident wereldwijde externe zaken bij Unilever.

Unilever%2Dtopman%3A+vaste+contracten+boeren
© *

'Het samenwerken met boeren die we kennen betekent voor ons als inkopers minder risico', zegt Veiga-Pestana op een onlangs gehouden conferentie over gezinslandbouw in Brussel.

Unilever heeft verschillende samenwerkingsverbanden met boeren. Onder meer met Nederlandse melkveehouders via zuivelcoöperatie CONO voor de productie van Ben&Jerry's-ijs. Soortgelijke projecten zijn er met Duitse koolzaadtelers en Keniaanse theeboeren.

'Ons aandeel in de lange termijnrelatie is dat we boeren willen helpen duurzaam te produceren. Onder meer door onderzoek en training,' zegt Veiga-Pestana.

Meerprijs

Hij geeft aan dat een meerprijs hoort bij investering in duurzaamheid. 'Onze Keniaanse theeboeren krijgen een meerprijs en ik denk dat CONO de melkveehouders die aan ons leveren ook wat extra's geeft.'

Unilever ziet duurzaam produceren als de manier om concurrentie voor te blijven. 'Het aantal duurzame producten in het supermarktschap neemt toe. Dat wordt een minimale eis om te mogen leveren.

Op de lange termijn moeten we ons blijven onderscheiden. 'Dat kan door dit soort initiatieven.'

Voorbeeldbedrijf

Unilever wil consumenten het verhaal achter het product tonen, zegt Veiga-Pestana. Zo zijn er voor de bouillonblokjes van het merk Knorr, 24 voorbeeldbedrijven opgericht. 'Daar laten boeren zien hoe zijn de ingrediënten voor de blokjes produceren.'

'Elke seconde worden er wereldwijd 50 bouillonblokjes van Knorr verkocht dus het is een belangrijk product voor ons,' zegt Veiga-Pestana.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer