Politiek knabbelt aan bestuur waterschap

Als het aan de PvdA en D66 in Overijssel ligt, komen er minder geborgde boerenzetels in het nog te vormen waterschap in West-Overijssel en Zuid-West Drenthe.

Een initiatiefvoorstel van die fracties gaat uit van drie geborgde zetels voor ongebouwd in plaats van vier. Waterschappen Groot Salland en Reest en Wieden willen fuseren.

In beide schappen wordt de categorie ongebouwd nog vertegenwoordigd met telkens vier zetels op een totaal van respectievelijk 25 en 23 zetels. Overige bedrijven en natuur zijn in beide waterschappen met respectievelijk drie en een zetel vertegenwoordigd.

Democratisch

Het liefst zouden de twee fracties het hele waterschapbestuur verkiesbaar maken. PvdA en D66 vinden het stelsel van geborgde zetels namelijk onvoldoende democratisch.

Fundamentele aanpassing vergt echter een wetswijziging en kost daarmee te veel tijd om nog voor een fusie in werking te kunnen laten treden.

Zetelverdeling

De initiatiefvoorstellen voor de zetelverdeling komen woendsdag ter sprake in Provinciale Staten van Overijssel. Naar verwachting is een dergelijk voorstel ook in Drenthe op komst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer