Dertig nieuwe projecten waterbeheer

Boeren en waterschappen starten dit jaar dertig nieuwe projecten die het grondgebruik en het waterbeheer op elkaar afstemmen.

Dertig+nieuwe+projecten+waterbeheer
© Nieuwe Oogst

Deze projecten vloeien voort uit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW). Dit bleek tijdens een donderdag gehouden conferentie in Driebergen, waar bestuurders van waterschappen, provincies en LTO-afdelingen de stand van zaken bespraken.

Doel van de gezamenlijke aanpak is om de waterdoelstellingen (landelijk en regionaal) te halen en tegelijkertijd ruimte te houden voor een economisch sterke land- en tuinbouw.

Nitraatrichtlijn

In dertig nieuwe gebiedsprojecten gaan waterbeheerders en boeren die te maken met de Nitraatrichtlijn dit jaar aan de slag. Ze streven er naar om de belasting van het water met mineralen en bestrijdingsmiddelen terug te dringen.

LTO-bestuurder Siem Jan Schenk (portefeuillehouder Omgeving) benadrukt dat het water- en bodemsysteem zeer divers is en sterk verschilt in hoog en laag Nederland. 'Er is maatwerk nodig, met aandacht voor de verschillen in bedrijfsvoering.'

Dragende partijen

De ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu, de Unie van Waterschappen, het Interprovinciaal Overleg (IPO) en de LTO-organisaties zijn als dragende partijen nauw betrokken bij de opzet en voortgang van de dertig nieuwe projecten.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer