Prijzen voor Freesiakwekers

Traditiegetrouw worden bij de opening van het Keukenhofseizoen allerlei prijzen uitgereikt. Zo ook voor de beste Freesia's. Heleen Valstar creëerde de freesiashow met 100 vazen en ongeveer 12.000 stelen. De vakjury koos de mooiste uit.

Prijzen+voor+Freesiakwekers
© Keukenhof

De 1e Prijs Freesia Enkel Veredelaar ging naar Freesia Enkelbloemig ‘HB-004’ van P. Hofland BV uit Maasdijk. Akerboom Freesia uit Roelofarendsveen ontving de 1e Prijs Freesia Enkel Kweker met de Freesia Enkelbloemig ‘Rubina River’.

De 1e Prijs Freesia Dubbel Veredelaar ging naar Oranje Freesia Dubbelbloemig ‘Clementine´ van Penning Freesia BV uit Honselersdijk

Hoogste waardering

De Freesia die met de hoogste Freesia Dubbel Kweker waardering van de jury naar huis ging en tevens de Vakprijs Freesia Keukenhof 2014 ontving is de
Freesia Dubbelbloemig ‘Clementine’ van René van Dijk BV uit Naaldwijk

De Standprijs Freesia is uitgereikt aan P. Hofland BV uit Maasdijk. Unaniem koos de jury de stand van deze kweker als winnaar vanwege de mooie uniforme bloei van alle 15 vazen.

Topteler Trofee

Winnaar van de Freesia Topteler Trofee, een wisseltrofee, is René van Dijk uit Naaldwijk met de dubbelbloemige Freesia ‘Red Beauty’ gewaardeerd met 9.50 en de dubbelbloemige Freesia “Clementine’ gewaardeerd met 9.73. Gemiddeld 9.61 punten.

Deze Topteler Trofee wordt toegekend aan de kweker met de 2 beste vazen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer