27%2E500+handtekeningen+tegen+Buijtenland
© Actiecomité Red Polders Rhoon

27.500 handtekeningen tegen Buijtenland

De petitie tegen de aanleg van het Buijtenland van Rhoon is al getekend door 27.500 sympathisanten.

Ondanks dat het boerenalternatief van Vereniging Nederlands Cultuurlandschap op steeds meer draagvlak van politiek en bewoners van de regio kan rekenen, gaat de actie 'Stop Project Buytenland NU' door. De polderkinderen blijven handtekeningen verzamelen.

Doel is en blijft veertigduizend handtekeningen te verzamelen om het 600 hectare grote natuur- en recreatieproject van provincie Zuid-Holland op de agenda van de Tweede kamer te krijgen.

Boerendochters

De petitie is in oktober vorig jaar gestart door de boerendochters Mariëlle en Sharona de Klerk. Naast het burgerinitiatief voeren de polderkinderen een lobby tegen de aanleg van het Buijtenland van Rhoon.

Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VCN) presenteerde daarnaast in opdracht van de boeren een alternatief. Die boerenvariant kost minder, levert meer natuurwaarden op en de boeren kunnen in het gebied blijven.

Weer

 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 6°
  20 %
Meer weer