Veerman adviseur Buijtenland van Rhoon

Oud-minister Cees Veerman van Landbouw gaat de komende maanden verkennen met welke varianten het draagvlak voor het Buijtenland van Rhoon kan worden vergroot.

Veerman+adviseur+Buijtenland+van+Rhoon
© Persbureau Noordoost

Veerman brengt voor 1 juni verslag uit aan provincie Zuid-Holland. Daarin wordt aangegeven hoe de natuur- en recreatiedoelen kunnen worden behaald met een zo breed mogelijk draagvlak.

Die opdracht kreeg Veerman van gedeputeerde Govert Veldhuijzen van Zuid-Holland. De provincie is verantwoordelijk voor de uitvoering voor het Buijtenland van Rhoon. Vijftien boeren moeten wijken voor het 600 hectare natuur en recreatie.

Breder draagvlak

Veldhuijzen voerde overleg met staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ), de eerst verantwoordelijke voor het deelproject. De bewindsvrouw sprak haar steun uit voor de keuze van Veerman en de voorgenomen verkenning van een breder draagvlak.

De Tweede Kamer riep in december vorig jaar in een motie op het Buijtenland van Rhoon 'een andere invulling' te geven. Ook moet er meer draagvlak voor het plan komen. Ook Provinciale Staten van Zuid-Holland zijn die mening toegedaan.

Alternatieve boerenvariant

In opdracht van de boeren presenteerde Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) een alternatieve boerenvariant. Voor miljoenen minder, met meer plant- en diersoorten en de boer die de natuur beheert, naast zijn gangbare bedrijfsvoering.

· Lees meer hierover deze week in Nieuwe Oogst, editie Midden

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer