D66: steek geld Europa in kenniseconomie

De agrarische en grondstoffeneconomie van Europa moet met spoed worden omgevormd tot innovatie- en kenniseconomie. Daartoe roept D66-lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen Sophie In 't Veld zaterdag op in Het Financieele Dagblad.

D66%3A+steek+geld+Europa+in+kenniseconomie
© Liberal International

Voor de financiering hiervan moeten de traditionele landbouwgelden worden ingezet. 'Nu wordt de oude economie gesubsidieerd en worden kansen voor de toekomst genegeerd. Dat moet radicaal anders', aldus In ’t Veld, die vindt dat er flink geïnvesteerd moet worden in onderwijs en onderzoek.

'Alleen zo komen er in Europa meer banen en kunnen we ook in de toekomst de concurrentie en de discussie aan met de andere continenten', vindt de D66'er.

55 miljard euro

Nu gaat nog ruim 40 procent van de EU-begroting, ruim 55 miljard euro per jaar, naar landbouw. Een sector die volgens de politica zo’n 10 procent van de Europese economie uitmaakt en voor een nog kleiner deel bijdraagt aan werkgelegenheid.

In ’t Veld pleit ervoor de landbouwgelden te halveren naar 20 procent.
ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer