LEI: vleessector moet samenwerken
De vleessector moet samenwerken om meer duurzame waarde voor de consument te creëren. Deze conclusie trekt LEI Wageningen UR in een onderzoek voor CBL, FNLI, LTO en NVV.
Volgens het LEI is er meer samenwerking nodig om beter in te kunnen spelen op de wensen van de consument, gericht op kwaliteit en duurzaamheid, en zo te werken aan een toekomstbestendige vleesproductie en -consumptie.
De vleesketen moet zich meer gaan richten op waardecreatie voor de consument met businessmodellen waarin dierenwelzijn en milieu-impact beter zijn geregeld, stelt het LEI.
Producentenorganisaties
Om de verduurzaming vorm te geven, zouden boeren zich moeten verenigen in producentenorganisaties.
Daarnaast kan een onafhankelijk platform nieuwe verduurzamings- en verdienmodellen ontwikkelen en het vertrouwen tussen ketenpartijen verbeteren.
Positie versterken
Door een combinatie van deze horizontale en verticale ketensamenwerking en marktgerichte, duurzame productie kan de Nederlandse vleesketen haar economische en maatschappelijke positie versterken, blijkt uit het rapport.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-

KUHN VARI-MASTER PLOEG (REU) #28242
Gebruikt, € 42.500
-

John Deere 6155M tractor (MOL) #87815
Gebruikt, P.O.A.
-

Kuhn GF 6000
1989, P.O.A.
-

GA7301
Gebruikt, € 5.500
Vacatures
Gezocht; Allround bedrijfsleider Veen-natuurmelkveebedrijf
Stichting VIP Hegewarren - Oudega, Smallingerland
Weer
-
Maandag9° / 2°10 %
-
Dinsdag11° / 6°10 %
-
Woensdag9° / 6°20 %

















