Handel met Oekraïne loopt nog steeds

De handel met Oekraïne ondervindt vooralsnog geen hinder vanwege de politieke onzekerheid, meldt Marco Molier van biologisch graanhandelsbedrijf BioCore in Lelystad.

Handel+met+Oekra%C3%AFne+loopt+nog+steeds
© Nieuwe Oogst


'Het is business as usual', omschrijft Molier de marktsituatie in Oekraïne. 'Er worden nog vergunningen afgegeven, contracten nageleefd en er is geen fysieke hinder voor de transporten.'

Inkoop biogranen

BioCore is gespecialiseerd in de handel in biogranen. Het bedrijf koopt biologische granen in voor mengvoerfabrikanten in West-Europa en Scandinavië.

Ongeveer de helft van de biologische tarwe, gerst en maïs is afkomstig uit Oekraïne. In het land heeft BioCore een eigen vestiging met eigen medewerkers. Een deel van het graan wordt op contract geteeld.

Niet zomaar alternatief

'Oekraïne is belangrijk voor ons', erkent Molier. 'Als we de inkoop daar kwijtraken, hebben we niet zomaar op korte termijn een alternatief voor de rest van het seizoen.'

In de handel merkt BioCore wel dat de graantelers in Oekraïne meer vasthouden aan hun product. Volgens Molier heeft dat te maken met de ontwaarding van de lokale valuta.

'Het hoort bij de onzekerheid. Als geld snel zijn waarde verliest dan houden de telers liever hun product langer vast', legt hij uit.

Spannende tijden

BioCore volgt de ontwikkelingen in Oekraïne op de voet. 'Het zijn spannende tijden', benadrukt Molier. 'We zijn erg betrokken, vooral ook vanwege het welzijn van onze eigen medewerkers.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer