Kwetsbare sectoren wellicht nog hulp

Graasdierpremie

Kwetsbare+sectoren+wellicht+nog+hulp
© Dirk Hol

Sectoren die de komende jaren flink minder geld ontvangen uit het Europees Landbouwbeleid worden niet aan hun lot overgelaten.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) en de Tweede Kamer willen zoeken naar oplossingen voor knelpunten voor de kwetsbare sectoren, zo bleek gisteren tijdens een debat over de Nederlandse invulling van het Europees landbouwbeleid (GLB) voor de periode 2014-2019.

Onder de kwetsbare sectoren worden gerekend de aardappelzetmeelteelt, kalverhouderij, hennep- en vlasteelt en de vleesveehouderij.

Herkoppeling

Dijksma geeft aan voor 1 mei te willen kijken naar knelpunten bij de kwetsbare sectoren. Herkoppeling is echter geen oplossing, stelde zij. 'Dat is een ouderwets middel dat we niet terug moeten willen halen.'

Dijksma wil dat alle sectoren in 2020 een gelijke premie per hectare krijgen. De komende maanden zal LTO Nederland in samenwerking met de verschillende betrokken sectoren met plannen komen om de kwetsbare bedrijven als gevolg van bedrijfstoeslagenverlies, tegemoet te komen

Voor veehouders die koeien op extensieve natuurgrond weiden, is er een dierpremie beschikbaar. Hoe hoog deze wordt, is nog niet bekend.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer