Nieuw mestverwerkingsinitiatief in Haelen

Jos Mousset uit Haler gaat mestoverschotten uit het buitengebied van Leudal geschikt maken voor de export naar onder andere Duitsland, Frankrijk en België.

Hij gaat dit doen op het oude PLEM-terrein, dat inmiddels onderdeel is geworden van bedrijventerrein Zevenellen in Haelen.

Mousset bouwt een volledig gesloten installatie die geschikt is om drijfmest te hygiëniseren, zodat het gebruikt kan worden in mestarme landbouwgebieden in West-Europa.

Dat hygiëniseren gaat duurzaam gebeuren: met warmte terugwinning en een op hout gestookte kachel.

Bestemmingsplan

'Op onze huidige locatie in Haler laat het nieuwe bestemmingsplan buitengebied ons geen ruimte voor ontwikkeling en groei', licht Mousset zijn keuze toe. 'Toen ik ruim een jaar geleden kennis maakte met de mogelijkheden van ‘biobased Zevenellen’ vielen de stukjes snel op hun juiste plek.'

Het gaat volgens hem om een ideale locatie om de bedrijfsactiviteiten voort te zetten en uit te breiden. 'Daarmee kunnen we een bijdrage leveren aan een meer duurzame landbouw in het buitengebied van Leudal.'

Herontwikkeling

Gemeente Leudal werkt samen met Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) aan de herontwikkeling van bedrijventerrein Zevenellen. Het moet een duurzaam bedrijventerrein op gebied van ‘biobased economy’ worden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer