Amalthea in andere handen

Ondernemer Joop de Groot uit Bodegraven is grootaandeelhouder geworden van geitenkaasproductiebedrijf Amalthea. De Groot neemt de aandelen over van ZLTO en coöperatie Amalthea.

Amalthea+in+andere+handen
© nieuwe oogst

Het betekent dat Amalthea als een zelfstandig bedrijf doorgaat op de snel groeiende markt van half-harde geitenkaas. Het productiebedrijf neemt alle beschikbare geitenmelk van de coöperatie Amalthea af.

Met de verkoop van de aandelen is de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd en ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor verdere groei. Voor leden van de coöperatie is er een meerjarige garantie van melkafname tegen een bovengemiddelde melkprijs.

FrieslandCampina

Voor het management en de globaal dertig medewerkers van het bedrijf heeft de overname geen gevolgen. De verkoop van de aandelen is een direct gevolg van de eerdere acquisitie van Zijerveld door FrieslandCampina.

Vanwege Europese mededingingsregels moest de exclusieve samenwerking tussen Amalthea en Zijerveld worden beëindigd.

Afnemer

Door deze samenwerking heeft Amalthea afgelopen jaren een sterke marktpositie verworven. Zijerveld, dat nu eigendom is van FrieslandCampina, zal ook in de toekomst een belangrijke afnemer blijven.

Joop de Groot wordt door de overname van aandelen grootaandeelhouder van het geitenkaasproductiebedrijf. De Groot is een ondernemer met veel kennis van de markt en ruim dertig jaar ervaring in de kaassector.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer