350 miljoen euro voor NOP Agrowind

Een bankenconsortium bestaande uit de Europese Investeringsbank, de Duitse KfW IPEX-Bank en Rabobank verstrekt een lening van in totaal 350 miljoen euro aan NOP Agrowind.

NOP Agrowind bouwt hiermee 26 windmolens op land met een totaal vermogen van 195 megawatt. Deze windmolens maken deel uit van Windpark Noordoostpolder, dat met in totaal 86 windmolens het grootste windpark in Nederland wordt.

NOP Agrowind is een initiatief van agrariërs aan de Westermeerdijk en Noordermeerdijk in de Noordoostpolder. Zij investeren gezamenlijk in de bouw van 26 windmolens op hun land. De totale investering bedraagt circa 420 miljoen euro.

7,5 megawatt

De molens hebben een masthoogte van 135 meter en een geïnstalleerd vermogen van 7,5 megawatt per stuk. De eerste molen zal volgens planning vanaf september 2014 stroom produceren. De verwachting is dat het volledige project in 2016 is gerealiseerd.

De betrokken banken willen ontwikkeling en gebruik van duurzame energie stimuleren. De financiering van 26 windmolens van NOP Agrowind zien de banken als belangrijke stap om dit doel te realiseren.

180.000 huishoudens

In een gemiddeld windjaar zullen de molens van NOP Agrowind zo’n 180.000 huishoudens kunnen voorzien van elektriciteit. Eneco zal de stroom afnemen van NOP Agrowind.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer