Veehouders ontvluchten CAR

Veel veehouders zijn de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) vanwege het geweld gevlucht. Dat leidt tot weinig vlees en een aanzienlijk stijgende prijs.

Groothandelaren overwegen bovendien CAR te verlaten. Dat zou grote gevolgen hebben voor de voedselvoorziening in het land.

Prijzen van voedsel zullen stijgen en de voedselvoorraad droogt mogelijk op. Daarvoor waarschuwen Oxfam en Action Against Hunger, meldde de BBC in de nacht van maandag op dinsdag.

Maaltijd per dag

In het door geweld verscheurde land moet 90 procent van de bevolking het al doen met een maaltijd per dag, schatten de Verenigde Naties.

De situatie kan verergeren, omdat er op dit moment minder dan tien groothandelaren actief zijn in de Republiek. Aanhoudend geweld bemoeilijkt de aanvoer van voedselhulp.

Staatsgreep

In het land heerst sinds vorig jaar chaos na een staatsgreep. Moslimrebellen (Séléka) en christelijke milities (Anti-balaka) vechten sindsdien een bloedige strijd uit.

Volgens de Verenigde Naties zijn sinds maart meer dan twee mensen gedood en ongeveer 1 miljoen burgers op de vlucht geslagen.

ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer