Cono-boeren: 'Wapenstilstand'

Bij Cono Kaasmakers is de rust even weergekeerd. Onder druk van een groep boeren, die het oneens is met de duurzaamheidsplannen, hebben directie en bestuur van Cono besloten de invoering van Caring Dairy Plus met een maand uit te stellen tot 1 februari 2013.

Cono%2Dboeren%3A+%27Wapenstilstand%27
© Foto: CONO Kaasmakers

Tot die tijd gaat een speciaal ingestelde commissie kijken naar de pijnpunten van Caring Dairy Plus. De commissie bestaat uit bestuurders, commissarissen en melkveehouders.

'De duurzaamheidskoers is afgesproken en blijft overeind. Maar we gaan wel kijken hoe we de zaken zo praktisch mogelijk kunnen invullen’, zegt manager duurzaamheid Catharinus Wierda.

Tegenstanders

De tegenstanders, die nog steeds niet met naam en toenaam in de publiciteit willen, spreken van een ‘wapenstilstand’. Volgens hen gaat de strijd nu pas beginnen. ‘En dat zal een felle strijd worden.’

De tegenstanders hebben bezwaar tegen de vergaande bemoeienis met het boerenerf en hekelen vooral de herverdeling van melkgeld.

Melkprijs

‘Koppel Caring Dairy los van de melkprijs, laat zien wat je er werkelijk meer mee verdient in de markt en betaal dat aan melkveehouders die eraan mee willen doen’, stelt een woordvoerder.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer