Het verband tussen Wakker Dier en Al-Qaeda

Ik vermoed dat de Nationale Postcode Loterij sinds deze week veel deelnemers armer is. Woensdag werd namelijk met de nodige bombarie aangekondigd dat Wakker Dier 500.000 euro gedoneerd krijgt van de loterij. Ook de Dierenbescherming ontvangt 1,8 miljoen euro.

Het+verband+tussen+Wakker+Dier+en+Al%2DQaeda
© Studio Kastermans

Wakker Dier als goed doel, het zal voor agrarische ondernemers even slikken zijn om die combinatie van woorden in één zin te zien staan.

Natuurlijk, het streven van de dierenrechtenactivisten om dierenwelzijn te verbeteren is nobel, maar de organisatie houdt er standpunten, methoden en campagnes op na die vreselijk ongenuanceerd zijn en het harde werk en de liefde van boeren voor hun dieren volledig negeren.

Faire argumenten

Wakker Dier mag de maatschappij willen wakker schudden, maar moet dat wel doen met faire argumenten en beelden die recht doen aan de werkelijke situatie in de sector.

Ik volgde de verhitte discussie die dit nieuwsbericht deze week opleverde via Twitter. Een varkenshouder uit Laren (die het Beter Leven-keurmerk voert) twitterde dat ‘Al-Qaeda nu ook maar een beroep moet doen op de loterij’.

Goed doel

Een pluimveehouder uit Mierlo-Hout vraagt zich publiekelijk af of het echt waar kan zijn dat de Nationale Postcode Loterij zo’n organisatie als goed doel kan zien.

Verschillende boeren-twitteraars reageren boos, omdat zij stellen dat Wakker Dier er enkel op uit is om boeren kapot te maken. Veel boeren kunnen het bloed van deze welzijnsactivisten dan ook wel drinken.

Opzeggingen

Bij de loterij zullen dan ook ongetwijfeld veel kwade reacties en opzeggingen zijn doorgekomen van boerenondernemers.

Hoewel? Wellicht kan deze uitspraak in het persbericht van Wakker Dier-directeur Arthur Wiltink boeren aan boord houden. ‘Met deze bijdrage kunnen we (…) supermarkten aansporen om boeren een betere prijs te betalen. In ruil voor écht een beter leven voor dieren.’

Patrick Bramer, hoofdredacteur Nieuw Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 12°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 11°
  50 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  30 %
Meer weer