EFSA+erkent+gezondheidseffect+inuline
©

EFSA erkent gezondheidseffect inuline

De Europese voedselautoriteit EFSA erkent het gezondheidseffect van inuline en oligofructose dat deze producten bij gebruik als suikervervanger de glycemische respons kunnen verlagen.

Dat effect heeft betrekking op de snelheid waarmee glucose uit ons voedsel in het bloed wordt opgenomen.

De claim is vooral interessant voor diabetici en mensen die vanwege hun gezondheid bewust het glucosegehalte in hun bloed laag willen houden.

Glucoserespons 

Sensus en de twee Belgische cichoreiverwerkers Beneo-Orafti en Cosucra-Groupe Warcoing hebben samen een dossier ingediend bij EFSA voor toekenning van de verlaagde glucoserespons.

De toekenning van het gezondheidsaspect van inuline en oligofructose moet overigens nog officieel worden bevestigd door de Europese Commissie. Daarna is de claim op voedingsmiddelen te gebruiken.

Gezonde imago

'De toekenning van de claim zien wij als stempel van een onafhankelijke instantie', zegt research manager Diederick Meyer van Sensus. 'Het is zonder meer goed nieuws voor het gezonde imago van onze producten.'
 
Wat de gevolgen zijn van de gezondheidsclaim voor de vraag naar inuline en oligofructose, vindt Meyer moeilijk in te schatten. 'Het zal ongetwijfeld bijdragen aan een verhoogde afzet, maar dat kunnen we nu nog niet kwantificeren.'

Weer

 • Dinsdag
  18° / 11°
  10 %
 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer