Boerderij 't Geertje beheert natuur Noord Aa

De Zuid-Hollandse gedeputeerde Rogier van der Sande heeft het beheer van natuurgebied Noord Aa overgedragen aan Wim van Rijn van boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude.

Het beheer komt hiermee in goede handen, stelt Van der Sande. Boerderij ’t Geertje is geen onbekende plek voor de gedeputeerde.

'Zoals water is verbonden met eb en vloed, zijn kinderen onlosmakelijk verbonden met een bezoek aan boerderij ’t Geertje.'

Primeur

Na een openbare aanbestedingsprocedure koos provincie Zuid-Holland ’t Geertje tot de nieuwe beheerder van natuurgebied Noord Aa. Een primeur, omdat dit de eerste keer is dat de provincie natuurbeheer heeft aanbesteed.

Wat het 'extra bijzonder' maakt, is dat juist een particulier de aanbesteding wint. Zuid-Holland wil haar groenambities namelijk graag samen met andere overheden, boeren, natuurbeherende organisaties, particulieren en bedrijven realiseren.

Natuurwaarden

Natuurgebied Noord Aa heeft hoge natuurwaarden. Het ligt direct naast boerderij ’t Geertje. Van Rijn gaat er de komende zes jaar voor zorgen dat de natuurwaarden behouden blijven en mensen hiervan genieten. Het gebied blijft eigendom van de provincie.

De Noord Aa is een van de 26 recreatiegebieden van de provincie die worden overgedragen. Recreatie- en natuurgebieden zijn onmisbaar. Daarom gaat de provincie zeer zorgvuldig te werk bij het onderbrengen van het natuurbeheer. De provincie zoekt hiervoor naar partijen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer