Suikeropbrengst komt op 13,2 ton

Suiker Unie rondde vorige week de bietencampagne 2013 af met gemiddeld per hectare 78,2 ton wortelopbrengst en 16,88 procent suiker.

Suikeropbrengst+komt+op+13%2C2+ton
© Nieuwe Oogst

Ondanks de eerder gematigde verwachtingen is 2013 met een gemiddelde suikeropbrengst van 13,2 ton volgens Suiker Unie toch nog een uitstekend bietenjaar geworden.

Met name de zachte herfst heeft nog voor heel wat nagroei gezorgd. Wel waren de oogstomstandigheden vanwege de nattigheid niet altijd even gunstig. Het gemiddelde tarragehalte eindigde op 10,7 procent.

Geen vorst

De campagne is zonder vorst verlopen en dat is vrij uitzonderlijk. De laatste week van de verwerking was het suikergehalte nog 16,82 procent.

De regionale verschillen in bietenkwaliteit was relatief groot. In Flevoland, Friesland en Groningen was met name het suikergehalte bovengemiddeld. In het zuidoosten van het land was het suikerhalte het laagst.

Bietenreinigers

Het zuidoosten scoorde wel het beste voor wat betreft het tarragehalte, mede dankzij de inzet van bietenreinigers. De meeste tarra kwam uit Zuid-Holland en naastgelegen gebieden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer