Sensoren+monitoren+voedselbederf
©

Sensoren monitoren voedselbederf

Sensoren kunnen controleren of levensmiddelen die verpakt zijn onder beschermende atmosfeer nog vers zijn, zonder dat het nodig is om de verpakking te openen.

De sensor, die wordt ingebouwd in het verpakkingsmateriaal, zal ook lekken in de verpakking kunnen opsporen. Het onderzoek hierna vindt plaats binnen het project CheckPack.

Bederfprocessen

De ultradunne bovenlaag van de sensor bevat gevoelige materialen. Die materialen laten de sensor reageren op stoffen die tijdens de bederfprocessen vrijkomen.

De sensor moet het mogelijk maken om in elke fase van de distributieketen ogenblikkelijk informatie te geven over de kwaliteit van een verpakt levensmiddel.

Houdbaarheidsdatum

De CheckPack-sensor maakt het mogelijk om beschadigde verpakkingen of levensmiddelen die al bedorven zijn vóór de theoretische houdbaarheidsdatum op te sporen en uit de distributieketen te halen.

Omgekeerd zullen niet bedorven levensmiddelen waarvan de theoretische houdbaarheidsdatum al wel overschreden is, toch nog kunnen worden verkocht.

CheckPack kijkt in eerste instantie naar vlees- en visproducten. Later wordt het concept vertaald naar andere levensmiddelen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
 • Donderdag
  17° / 13°
  60 %
Meer weer