Deutz%2DFahr+trekt+aandacht+in+Hannover
© hendrik begeman

Deutz-Fahr trekt aandacht in Hannover

Een van de grootste aandachttrekkers op Agritechnica in Hannover is deze keer de 11440 TTV, het vlaggenschip van Deutz-Fahr. De nieuwe 11-serie bestaat uit drie trekkers met maximum vermogens van 350, 400 en 440 pk.

Deze in het Duitse Lauingen gebouwde trekker heeft een nieuw uiterlijk, waaronder een nieuwe, hydraulisch geveerde cabine. Deze heeft geen verbinding met de eveneens nieuwe motorkap en spatborden. Dit maakt de cabine extra stil.

De toevoeging TTV geeft bij Deutz-Fahr aan dat het om een CVT-trekker gaat, in dit geval een ZF Terramatic-transmissie. Deze is goed voor een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur.

Flinke banden

Bij trekkers van dit formaat horen ook flinke banden. De achterwielen zijn voorzien van Michelin AxioBib IF900/65R46. Het maximum hefvermogen is 12 ton. Deze serie is naar verwachting eind 2015 leverbaar.

Al in 2014 gaat de eveneens nieuwe 9-serie in Lauingen in productie. Deze is ook compleet nieuw en bestaat uit vier trekkers met een CVT-transmissie van ZF en met vermogens van 270 tot 340 pk.

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer