Vier+gouden+medailles+op+Agritechnica
© eigen foto Agritechnica

Vier gouden medailles op Agritechnica

De jury van de Duitse mechanisatiebeurs Agritechnica heeft vier gouden medailles aan noviteiten toegekend: Grimme, Rauch, Merlo en Claas.

Grimme krijgt de onderscheiding voor de AirSep, een kluiten en stenenreiniger op lucht. De luchtstroom uit een enorme blower ‘draagt’ de aardappelen, terwijl de stenen kluiten naar beneden zakken.

Rauch krijgt goud voor de Axmat, een kunstmeststrooier die het strooibeeld en de werkbreedte met behulp van een radar constant corrigeert. Met micorgolfsensoren past de strooier elke minuut het strooibeeld volautomatisch aan.

Hybride verreiker

Merlo krijgt een gouden medaille voor een hybride verreiker. De machine beschikt naast een dieselmotor over een 30 kilowattuur lithium batterij voor elektrische aandrijving bij lage toerentallen.

Claas krijgt de onderscheiding voor een online-simulator voor de bediening van oogstmachines en trekkers. Voor het eerst maakt een fabrikant gebruik van een computer om alle dynamische functies in kaart te brengen.

Zilveren medailles

Naast vier gouden medailles zijn 33 zilveren medailles toegekend. De Nederlandse fabrikant Zuidberg Transmissions kreeg zilver voor een tweetraps-frontaftakas.

In totaal zijn 393 noviteiten bij de jury aangemeld. Agritechnica is van 12 tot 16 november in Hannover.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer