Schaap+Holland%3A+15+euro+voor+Agria%27s+op+contract
© Schaap Holland

Schaap Holland: 15 euro voor Agria's op contract

Voor teeltseizoen 2014 biedt aardappelhandelshuis Schaap Holland in Biddinghuizen 15 euro per 100 kilo voor Agria's die op contract worden geteeld.

De vaste basisprijs voor de contractteelt is gebaseerd op levering in de maand april. Telers kunnen voor 15 euro per 100 kilo een contract afsluiten voor één jaar en ook voor drie jaar.

De uiteindelijke uitbetalingsprijs van Schaap Holland is afhankelijk van de transportafstanden en de premieregeling voor kwaliteit en de maatsortering. De uitbetaling kan volgens directeur Hans Geling bij de juiste maat en kwaliteit oplopen tot 16 euro per 100 kilo.

Uitbreiding contractteelt

Met het vroeg bekendmaken van de contractprijzen voor teeltjaar 2014 stuurt Schaap Holland bewust aan op forse uitbreiding van de contractteelt voor Agria.

'We gebruiken de Agria's voor ons eigen schilbedrijf', vertelt Geling. 'Uit ervaring weten we dat we vanwege begeleiding tijdens de teelt meer rendement halen in de verwerking met contractaardappelen, dan met de aardappelen die we inkopen via andere handelspartijen.'

Klikcontracten

Naast een vaste contractprijs biedt Schaap Holland mogelijkheden voor verkoop via poolcontracten en klikcontracten zonder afslagpercentage.

In de pool met bodem is voor Agria in het teeltseizoen 2014 de bodemprijs vastgesteld op 12 euro per 100 kilo. Deze prijs geldt ook weer voor levering in april.

• Lees meer hierover deze zaterdag in het vakkatern Gewas van Nieuwe Oogst

Weer

 • Donderdag
  8° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer